Böyle yapınca kekler kalıba yapışmıyor! Tek hamlede çıkıyor, işte sırrı

En pratik atıştırmalıklardan biri olan kekin hazırlık kademesi da bir o kadar kolay. Fakat pişirdikten sonra kalıba yapışması nedeniyle imajı büsbütün bozulabiliyor. Keki kalıbından bir türlü çıkaramıyorsanız bu metotları uygulayabilirsiniz.

Hazırladığınız kekin kalıbına yapışmasını önlemek istiyorsanız harcı dökmeden evvel yapılması gerekenler var. Kek harcını dökmeden evvel kalıbı yağlamak büyük kolaylık sağlayacaktır. Yağlama sürecinin en tesirli çeşidi ise tereyağıdır.

Oda sıcaklığına gelmiş bir tereyağını kalıbın her tarafına sürün. Tıpkı süreci sıvı yağ kullanarak da gerçekleştirebilirsiniz. Yağlama süreci bittiğinde kalıbı güzelce unlayın. Fazla unlanan bölgeyi silkelemeyi unutmayın. Aksi olduğunda kek pişerken yapışabilir.

İşinizi garantiye almak istiyorsanız kek kalıbının içine pişirme kağıdı ekleyebilirsiniz. Pişirme kağıdında pişen kek sıkıntısız bir halde kalıptan ayrılacaktır. Ayrıyeten hazır pişirme spreyleri de yağ ve un ikilisini bir ortada sunarak size vakit kazandırabilir. Pişirme spreyini kalıbın her yerine eşit ölçüde sıkın. Bu, keki basitçe çıkarmanıza yardımcı olur.

Kalıbından çıkardığınız kek problemsiz çıksa da kenarlarında ufak problemler olabilir. Yapışan kenarları bıçak yardımıyla kalıptan ayırın. Uygun bir tabağın üstüne aksi çevirip üzerine nemli bir bez koyun. Basitçe çıkarabilirsiniz.

Kekin kendi tartısıyla kalıptan çıkmasını sağlayan bir diğer kolay usul de aykırı çevirmektir. Kekin yaklaşık 10-15 dakika kalıp içinde soğumasını bekleyin. Bir servis tabağının üzerine zıt çevirin. Kendi tartısıyla kalıptan ayrılabilir.

Kekin kenarlarını kalıptan ayırmak için ince bir spatula yahut keskin bir bıçak kullanabilirsiniz. Bıçağı yahut spatulayı dikkatlice kekin kenarında gezdirerek kekin kalıptan ayrılmasına yardımcı olun. Kalıptan çıkarırken telaşlı davranmayın.

Yoğun ve yapışkan bir kek hazırladıysanız pişirme kağıdı en fonksiyonlu usul olacaktır. Bir başka sistem ise kek kalıbını su dolu kabın içerisine oturtmaktır. Bu evrede suyun kalıbın üzerine çıkmadığından emin olun. Beklettikten sonra rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir